Wat kan een geregistreerd fysiotherapeut voor u doen?

Bianca Huiberts houdt zich bezig met het voorkomen (door voorlichting en begeleiding) en behandelen van allerlei klachten in gewrichten en spieren.


Wat gebeurt er tijdens de behandeling bij een fysiotherapeut?

Tijdens een uitgebreid vraaggesprek en fysiotherapeutisch onderzoek wordt eerst gezocht naar de oorzaak van uw probleem. Die oorzaak wordt behandeld. Ik leer u spieren en gewrichten te herkennen en te gebruiken, zodat de overbelaste en de omliggende spieren (weer) een samenwerkend geheel worden. Klachten zullen dan verminderen.
Houdings- en bewegingsadviezen voor het dagelijks leven nemen bij de behandeling een belangrijke plaats in. Patiënten die in aanmerking komen voor fysiotherapie worden bij voorkeur verwezen door huisartsen en/of medisch specialisten. Bij een tussentijdse controle of na afsluiting van de behandeling worden zij op de hoogte gebracht van het behandelresultaat. Ook zonder verwijzing kunt u echter een afspraak maken.


Vergoeding

Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Fysiotherapie wordt, voor patiënten van 18 jaar en ouder, vergoed vanuit een aanvullende verzekering.


Gezonde leefstijl, ook een taak van fysiotherapeuten!

Soms wil je de stap nemen om wat fitter te worden…

Er wordt steeds meer nagedacht over gezondheid nu, maar ook over gezond ouder worden. Regelmatig bewegen draagt daar toe bij. Gezondheid is niet alleen een taak van de (para) medici en zorgverzekeraars. Voorkomen van gezondheidsproblemen is een mooie uitdaging voor iedereen. Ook met lichamelijke of geestelijke klachten is het fijn om met plezier te kunnen blijven leven/werken/sporten. Het wordt steeds duidelijker dat het verstandig is om voor en na een operatieve ingreep voldoende fit te zijn. Goed eten en drinken is belangrijk en onderdeel van een actieve levensstijl. Sporten kan daarbij helpen. Het liefst in een veilige sportomgeving waar trainingen op eigen niveau aangeboden worden. Soms gaat dat verbazingwekkend goed en lukt het ineens om die krat boodschappen weer op te tillen. Het voelt goed om een kleinkind achterna te kunnen rennen. Het voelt gewoon goed om weer wat fitter te zijn.

Bianca Huiberts organiseert al ruim 5 jaar trainingen voor Atletiekvereniging DOKEV (www.atletiekvereniging-dokev.nl) die gericht zijn op het wandelen en hardlopen. In de gezonde buitenlucht wordt er 2x per week getraind van 19.15 – 20.15 (dinsdag en vrijdag). Hierin ook aandacht voor kracht en behendigheid. De trainingsgroep is zeer gevarieerd (leeftijd 17-72) met mannen en vrouwen. Alle trainingen zijn weer anders en worden aangepast aan de bewegingsmogelijkheden van de deelnemers. Zo mogelijk wordt er een doorgroei naar de reguliere trainingsgroepen van de atletiekvereniging begeleid. Ook een doorstroming naar andere regionale sportvormen en -verenigingen kan worden ondersteund. Kosten van deze training zijn €40,- per kwartaal. De weg naar een gezonde leefstijl ligt er dus; neem gewoon eens de eerste stap en begin ergens……